Jak správně psát na web

12.04.2016
Jak správně psát na web

Jak správně psát? V článku nejčastější chyby jsme zmínili gramatiku. Gramatické chyby jsou neprofesionální, pro mnohé odrazující. Ale správně psát není jen o gramatických chybách. Mnozí z Vás neví jak správně používat mezeru za/před čárkou, jak používat pomlčky a jiné rozdělovníky. 

Můžete se podívat také na článek: Nejčastější gramatické chyby.

Tečky, čárky, vykřičníky, otazníky - nejčastější chyby v textech

Neboli interpunkční znaménka. Za všemi se dělá mezera! Před nimi nikoli. (Stejně je na tom dvojtečka nebo středník.) Posuďte sami jak působí něco následující .Není to divné?Ale je to dost často k vidění,nemyslíte?

Jedinou, dalo by se říci, výjimkou jsou tři tečky neboli výpustka. Můžeme je psát jako 3 tečky „...“ nebo jako znak výpustka „…“. Není v tom takový rozdíl. 

Psaní telefonních čísel 

Zjednodušte uživateli co můžete. Zvažte jestli své telefonní číslo napsat: 777633231 nebo 777 633 231. Akceptovatelné je také: 77 63 32 31 

Závorky

Za prvé: okolo vnější strany závorek se dělají mezery, uvnitř ne. Např. Bla bla bla (bla) bla.

Další věcí je správné vzájemné umístění tečky a závorky. Nejlepší bude názorný příklad, ukažte myší na větu pro popisek.

Micinka si lehla na polštář (taková ta věc, na které se spí).

Micinka si lehla na polštář. (Polštář je taková ta věc, na které se spí.)

6 výhod responzivních webových stránek

Často slýcháte slovo responzivní webové stránky? Ptáte se k čemu to je a proč je to důležité? Ještě stále zvažujete jestli přikročit k responzivnímu webu? Těchto šest výhody responzivity na vaší webové prezentaci Vám určitě pomůže v rozhodování

Jak weby nedělat, konkrétní příklady #1

Pojďme se podívat na konkrétní web a rozebrat si co je špatně a co by šlo lépe

Dobře míněné tipy na co si dát pozor

Máme pro Vás několik dalších tipů na co si dát pozor při tvorbě webových stránek. Další série nejčastějích chyb a problémů. 

Nejčastější chyby na webových stránkách

Přestože si velké množství majitelů svých webových prezentací myslí, jak skvělé mají stránky, často je skutečnost opačná. Tvůrci webů předávají svá díla s četnými chybami. Může za to i snaha zadavatele pořídit web levně a rychle, což si samo o sobě protirečí. Práce kvapná, málo platná. Dejte důraz kvalitě a budete spokojeni. Nejsou to právě webové stránky, které Vás prezentují?